Emotionele Lichaamstherapie

Voel jij soms ook een drukkende spanning rondom je hart, in je keel of je buik als iemand je ontgoochelt of ergert?

Deze fysieke gewaarwording is niets anders dan een emotioneel, energetisch verschijnsel. Dagelijks creëren we dergelijke gevoelens die na een tijdje wegebben en verdwijnen. Op die manier komen en gaan in je lichaam duizenden emotionele spanningen.

Wat we niet vermoeden is dat die ervaringen niet verdwijnen maar in het lichaam opgestapeld worden.

Vanaf de babytijd stapelen we ons lichaam, onbewust en ongewild, vol met allerlei emotionele spanning. Al die informatie zit opgeslagen in de huid, spieren, gewrichten of organen en ingewanden.

Elke emotionele spanning heeft zijn specifieke opslagplaatsen. Verdriet zit in de keel, de longen en het hart. Angst, overbezorgdheid en onrust zet zich op de ogen, keel, hart, buik, bloedvaten, nieren, het kniegewricht en de tenen. Ongeuite kwaadheid vindt zijn weg naar het hart, het bekken, de lever en de wervelkolom tussen de schouderbladen.

En wat als je veel spanning opstapelt en niet bijtijds loslaat?

Op die verschillende plaatsen ontstaat er een overdruk waardoor de functie van de cellen, spieren, gewrichten of organen verstoord geraakt. Het lichaam zendt noodsignalen uit onder de vorm van moeheid, concentratieproblemen, pijn, ontsteking, kortademigheid, hoge of lage bloeddruk, darmproblemen... Kortom, het lichaam genereert fysieke klachten en ons immuunsysteem verzwakt.

Wat doet de therapeut?

Hij behandelt het ganse lichaam door middel van zachte bewegingen en rekkingen van de gewrichtskapsels, de spieren, de huid...

Wat doet de patiënt?

De patiënt concentreert zich op de bewegingen uitgevoerd door de therapeut en geeft maximale aandacht aan de reacties van zijn lichaam.

Indicatie?

  • fysieke pijn of ongemak,
  • emotionele belasting vb: overbezorgdheid, angst, onzekerheid...
  • mentale klachten vb: concentratieproblemen, zich "niet goed" voelen,...
  • relatie- of gezinsproblemen vb: midlifecrisis, problematieken rond kinderen of zorgbehoevende ouders...
2024 © Body Mind Works, created by PopComsitemap | privacy en cookie beleid