Body Mind Training

Body Mind Training is een training in groep met als hoofddoel jezelf leren kennen door zacht lichaamswerk, bewegingen, houdingen en stretching, aandachtstraining en diepterelaxatie, meditatie, gesprek en individuele oefeningen of oefeningen met een partner.

Deze training wordt enkel gegeven voor groepen, op aanvraag. Een programma op maat kan worden besproken.

Een gelukkig leven en een gezond lichaam zijn slechts mogelijk als wij op een gepaste manier met de gebeurtenissen in ons leven omgaan. Het stressgevoel is een verkramping die ontstaan is omdat we in situaties vastliepen. Elk deel van ons lichaam geeft ons belangrijke informatie over de inhoud van de stress. Blijven we deze spanningen opstapelen, opkroppen, inslikken, verkrampen, verdringen, verdrinken, verdoven met medicatie of overeten? Het kan ook anders. Die vastgelopen energie kunnen we aandacht geven, er voeling mee krijgen en het opnieuw in beweging brengen. Zo bevrijden we ons van de verkramping en kiezen we voor meer comfort in ons lichaam en in ons leven.

Reeks 1

Stress is altijd emotioneel geladen. Dit betekent dat één of meerdere emoties in ons lichaam vastzitten: onmacht, verdriet, pijn, onbegrip, onzekerheid, eenzaamheid, vermoeidheid, ... .
Heb je er eentje herkend?
Precies omdat we bang zijn om over-spoeld te geraken door die emotie(s), schieten we in ons hoofd. Daar spelen we op veilig. We lopen weg van ons voelen en beginnen te denken. Dit wordt een tweede natuur. Het grote nadeel is: we moeten echter blijven denken om in ons hoofd te blijven. Stress maken we dus zelf. Dat is goed nieuws. We kunnen er onszelf ook vanaf helpen.
Leren omgaan met emoties is niet gelijk aan door omstandigheden in de emoties getrokken worden. In deze reeks kiezen we er zelf voor om naar die emotie te gaan. Dit getuigt van volwassenheid en kracht.
Kracht brengt ons dichter bij geluk.

Reeks 2

Stress kun je vergelijken met het klavier van een piano. Je kan er chaotisch opslaan zoals een kleuter maar je kan er heerlijke muziek uithalen. Met wat inzicht, kennis, geduld, oefening en zonder zelfoordeel kan je al vlug mooie eenvoudige melodietjes spelen. En je kan altijd blijven oefenen. Zo ook met stress. Je kan oefenen in het leren omgaan met de energie van stress.
In deze reeks leren we stilstaan bij onze stress-energie en bij onszelf. We leren die energie ordenen, onderverdelen en uitbouwen. Zo kan je op een flexibele manier omgaan met de energie van je stress en opnieuw kleur en klank in je leven brengen.

Reeks 3

Laat ik mijn leven verder bepalen door chaotische energie die me depressief, ziek en moe maakt of bepaal ik zelf de kwaliteit van mijn leven?

Body Mind Training helpt je je eigen, mooie melodie te spelen.

Reeks 4

Als we ons afstemmen op het lichaam en aandachtig luisteren, komen we in contact met onze lichaamsintelligentie.
In tegenstelling tot de hersenintelligentie die dikwijls misleidt, geeft het lichaam eerlijk antwoord op vragen:
Wie ben ik?
Welke zijn mijn noden?
Welke mogelijkheden benut ik wel of niet? Welke wegen zijn voor mij toegankelijk? Hoe maak ik mezelf gelukkig?
Lichaamsintelligentie is een genetische intelligentie opgeslagen in elke cel van ons lichaam. Het bevat alle ervaringen, vragen en antwoorden van onze voorouders. Kortom onze bron van levens- of lichaamswijsheid. Die wijsheid kunnen we opzoeken als we met aandacht ons lichaam gadeslaan in houdingen en bewegingen.

In deze reeks houden wij ons bezig met de relatie: lichaam en leven, met de anatomie en de werking van ons lichaam als wegwijzers naar geluk.
2024 © Body Mind Works, created by PopComsitemap | privacy en cookie beleid