Blog

Liefde in je hart

December 2, 2020
Liefde in je hartGedachten komen en gaan, een ganse dag, een leven lang. Gedachten kan je niet tegenhouden. Ze kunnen gewoon zakelijk zijn: ik moet die en die nog opbellen. Maar ze kunnen ook min of meer gevoelig geladen zijn: wat mijn collega vertelde, was voor mij helemaal niet oké.
 
Herinneringen die blijven hangen, dragen een lading. Leuke herinneringen geven een rustgevend, warm, deugddoend gevoel en voeden de levenslust in je lichaam. Ook negatieve, lastige, vervelende en pijnlijke ervaringen blijven kleven. Je wil ze liefst wegduwen: ik wil dit niet meer meemaken!
 
Als je daar niks mee doet, zullen je hersenen spontaan die belastende ladingen van bovenuit in je lichaam kieperen. Al die bagger wordt uitgestrooid in de bodemloze putten van alle soorten weefsels en verstoren hun normale werking. Dit krijg je er niet uit met een avondje film, een namiddag wandelen, een vriendenbezoek of een weekendje Amsterdam. Zoiets blijft kleven, zelfs al doe je moeite om er niet meer mee bezig te zijn.
 
Het is een emotionele strijd die je lichaam niet lang zonder schade kan volhouden.
Einde verhaal? Nee toch! Er is een uitweg.
 
Elke negatieve spanning kun je ompolen met een liefdevolle gedachte. Zelfs al kan je geen liefdevolle gedachten opbrengen over een persoon of een situatie, dan nog kan je liefdevol bezig zijn. Je kan altijd jezelf overtuigen met het zinnetje: ik adem in de liefde van mijn hart. Dan ben je met liefde bezig en je hersenen en je lichaam zullen daarop reageren. Op die manier versterk je jezelf, je immuunsysteem, je emotionele stabiliteit.
 
Nu je dit weet, is je probleem nog niet opgelost. Je ervaart pas verlichting als je dagelijks traint om bij elke negatieve gedachte over personen of situaties, van welke aard ook, de mantra ‘ik adem in de liefde van mijn hart’ uit te spreken.
Je kan deze mantra ook verder uitbreiden:
 
Ik adem in de liefde van mijn hart.
Ik adem in de liefde van mijn lichaam.
ik adem in de liefde van mijn leven.

Ik adem in de liefde van mijn universum.
 
Blijf oefenen en overtuig jezelf dat oefening in dit geval geen kunst maar diepe rust, innerlijke vrede en een deugddoende gezondheid baart. Het geeft je een goed en blij gevoel. Je lichaam en je leven stralen liefde uit.
En het gaat nog veel verder…
Het brengt niet alleen evenwicht bij jezelf, je dichte en zelfs verre omgeving maar ook in de natuur en nog verder op deze planeet want liefde kent geen einde.
 
2024 © Body Mind Works, created by PopComsitemap | privacy en cookie beleid