Blog

The only way out is in

Juni 19, 2019
The only way out is inThe only way out is in.
 
Alles moet ‘fun’ zijn, een kick geven, geweldig zijn. We laten zien wie met wie is. We krijgen likes voor onze reisfoto’s en voor het voor ons gepresenteerde bord in dat fameuze restaurant.
 
Alles willen delen met iedereen is leuk maar maakt geen verbondenheid, creëert geen relaties, geen betrokkenheid, geen warmte, geen gezelligheid, geen vertrouwen. Warmte en gezelligheid, warmte en genegenheid, begrip en aanvaarding bouw je op met vertragen, stilstaan en tijd maken.
 
Nemen we nog tijd om stil te staan en te genieten? Om te wachten en uit te kijken naar? Om ons verlangen geduldig te voeden?
 
Nemen we nog tijd om te vragen:
”Hoe gaat het met je vader?”
“Wanneer komt jullie volgende kindje? Hoe is het met je partner?”
“Voetbalt je zoon nog?”
 
The only way out is in.
 
We hebben geen etentjes, reisjes of cruises nodig om er eens ‘uit’ te zijn. We moeten niet naar ‘buiten’ maar naar ‘binnen’.
 
Laten we leren stilstaan bij onszelf en de aandacht naar binnen richten. Daar en dan kunnen we observeren hoe onze gedachten hollen als een razende sneltrein doorheen het station. Naar waar?
 
Laten we kijken hoe we onszelf ziek en moe maken en ons lichaam verzwakken. Zoeken we de noodrem of laten we de boel lopen en steken we de schuld op onze nieuwe baas en politici of op Europa, de werklozen of de migranten?
 
Laten we nagaan hoe we omgaan met anderen. Gaan we op zoek naar verbondenheid of zoeken we het conflict en de ergernis? Of zijn we niet geïnteresseerd en spelen we voortdurend met onze smartphone?
 
Iets opbouwen vanuit naar binnen gerichte aandacht vraagt inzet, volwassenheid en tijd. Tijd vraagt geduld. Geduld vraagt oefening en brengt evenwicht in ons lichaam (gezondheid), in ons leven (familiaal en maatschappelijk welzijn) en op aarde (een leefbare natuur voor ons nageslacht).
 
Als je wil, kan je nu beginnen. Wat zal je eerste stap zijn?
 
Durf je kijken naar je ergernis, je angst, de spanning in je nek, je vermoeidheid? Omarm dit alles, laat het slachtofferschap los en weet dat dit grotendeels een product is van je manier van leven. Zoek je eigen diepte, je eigen stabiliteit en evenwicht. Pas dan kun je de diepte in de ander ontdekken, stabiele relaties opbouwen, je eigen welzijn vergroten. Zoek contact met mensen die je hierbij kunnen helpen.
 
2024 © Body Mind Works, created by PopComsitemap | privacy en cookie beleid