Blog

Geluk

November 22, 2017
GelukGeluk
 
Vanmorgen kocht ik wat literatuur voor in mijn wachtzaaltje. Wat koop je dan? Waar grijpen mensen naartoe in een wachtruimte? Inderdaad, flashy nieuwtjes uit ‘Primo’: ‘Dokter Judith & Ann uit “thuis’ meer dan collega’s of korte artikels uit ‘tv-familie’ met ronkende titels als “ ’t Is erover! Megadiva Beyoncé na plastische chirurgie”. En dat Stan Van Samang elke nacht moet opstaan voor zijn zoontje met reflux weet ik nu ook al. Met dank aan Story.
 
Waarom schotelen de media ons dit voor? Er is blijkbaar een duidelijke vraag naar. Waar zijn we op zoek naar?
En dan de finale vraag:”Wat hopen we uiteindelijk allemaal te vinden?”
De tijd gaat nu in: tik, tik, tik, … en het antwoord is … ?
 
Wat je nu invult, heeft heel zeker met geluk te maken. Allemaal zijn we een ganse dag, een leven lang bezig met onze zoektocht naar geluk, onze Holy Grail. Vandaar dat we op 1 januari en later, iedereen een Gelukkig Nieuwjaar toewensen.
 
Geluk is een gevoel. En hoe voel je een gevoel?
Juist, door stil te staan en een beweging naar binnen te maken om te voelen wat je voelt daarbinnen. We hebben het allemaal in ons.
 
Ik hoor vaak mensen vertellen over de deugd van er een keer uit te zijn geweest. Telkens maak ik dan dezelfde bedenking: “Voor geluk moet je er niet uit maar in.”
 
Wat is geluk? Wat moet je daarvoor doen?
Mijn gedacht? Niets!
Enkel afwachten en waakzaam zijn want op elk moment kan het gebeuren.
 
Wie wordt er niet gelukkig van een pasgeboren baby wiens handje je streelt met je wijsvinger? Plots gaan die kleine vingertjes open en ze omklemmen stil en teder je vinger om hem niet meer los te laten.
 
Vorige week was ik ziek en mijn vrouw belde mij van op haar werk op om te vragen hoe het met mij ging. Ik voelde op dat moment haar bezorgdheid naar mij toe. Een warmte schoot doorheen mijn hart.
 
Op een waaierige dag omhelsde ik ooit een stevige boom. Door de sterke heen- en weergaande beweging van de kruin voelde ik de stam zachtjes meedeinen. Ik sloot mijn ogen. Samen met mijn danspartner genoot ik van dit stille, intieme moment.
 
En weet je hoe je nog meer van dat gevoel van geluk kan genieten? Door, in dat gevoelsmoment, dieper in te ademen. Je zal voelen dat je geluksgevoel intenser wordt.
 
Al die geluksmomenten, kun je aan elkaar rijgen als een snoer. Ze voeden ons geluksgevoel. Laten we nu maar onze aandacht voor Dokter Judith, Beyoncé en Stan los (’t was leuk om weten) en waakzaam zijn voor elke kleine parel van geluk.
 
2024 © Body Mind Works, created by PopComsitemap | privacy en cookie beleid